Naaktrecreatie: ontdek het tijdens de Open Dag Naaktrecreatie

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
naaktrecreatie
Genieten op het strand©Pixabay

Het heeft een paar jaar geduurd, maar eindelijk is er weer een Open Dag naaktrecreatie op verschillende locaties, en wel op zondag 12 juni. De dag heeft het thema Ont-moeten! Even weg van alle stress en de waan van de dag. Tijd om tot jezelf te komen.

Veel naturistenverenigingen in Nederland doen deze dag hun deuren of poorten open voor een kijkje op hun terrein en bij hun vereniging. De Open Dag is voor iedereen die nieuwsgierig is naar de mogelijkheden die er zijn om bloot van je vrije tijd te genieten, en voor iedereen die dit al doet en gewoon zin heeft om eens kennis te maken met andere verenigingen of naturistenterreinen. Ook NFN, mede-organisator van de dag heeft 'open huis' in Amersfoort. 

Mag je overal naakt recreëren?

Naaktrecreatie is in Nederland toegestaan op aangewezen locaties én plekken die hiervoor geschikt zijn. Als handhaving en naaktrecreant van mening verschillen over de geschiktheid van een plek, dan is het aan de rechter zich hierover uit te spreken, oordeelde de rechtbank in Utrecht kort geleden.

Lees meer over naturisme: 

Welke terreinen doen mee?

Wil je liever kennismaken met een van de prachtig gelegen verenigingsterreinen? Bezoek op 12 juni dan geheel vrijblijvend een of meerdere deelnemende locaties. En, nee, het is niet verplicht om je kleding uit te trekken op de Open Dag. Al zou het ons niet verbazen als je dat uiteindelijk toch doet. Het weer werkt in ieder geval mee: het wordt zo'n twintig graden en we hoeven geen regen te verwachten.

Nieuwe handdoek nodig voor op de Open Dag? Of misschien wel een flesje zonnebrand? Koop het makkelijk bij de Hema.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde