Nieuwe eigenaar zorgt voor onrust op El Portús

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Naturistencamping El Portús
Naturistencamping El Portús

‘Welcome to paradise’ staat prominent op de website van naturistencamping El Portús. Maar het is crisis in het paradijs vol bloot. Investeringsmaatschappij Newtown Capital S.L., die het resort aan de oostkust van Spanje recent heeft aangekocht, heeft meer dan 200 bezitters van accommodaties gesommeerd te vertrekken. De vereniging van eigenaren van El Portús vecht die beslissing aan.

“Er zijn veel Spaanse families, maar ook van andere nationaliteiten, die al meer dan 40 jaar eigenaar zijn van een accommodatie op Camping Naturista El Portús of die er zelfs wonen”, stelt de vereniging in een persbericht. “Er zijn kinderen geboren en voor sommige mensen is dit de enige plek waar ze ooit gewoond hebben. Vele generaties van dezelfde families hebben hier gewoond. Maar al deze mensen worden nu met uitzetting bedreigd.”

'Mensen worden dakloos gemaakt'

“In september 2023 arriveerde Newtown Capital en die dreigt meer dan 200 families hun huis in te nemen en hen dakloos te maken. Sommige mensen kregen minder dan 15 dagen de tijd om weg te gaan. Veel eigenaren op El Portús zijn al op leeftijd. Deze ontwikkelingen zorgen dan ook voor veel gezondheidsproblemen, zoals psychische klachten”, aldus de eigenarenvereniging.

De leden hiervan staan ingeschreven in de Empadronamiento in Canteras, zeg maar het plaatselijke bevolkingsregister. Dit zogeheten padrón toont volgens de vereniging aan dat de woningen in El Portús gezien moeten worden als wettelijk geregistreerd en derhalve beschermd tegen initiatieven als van de investeringsmaatschappij uit Madrid.

Nieuwe vakantiewoningen

Wat Newtown met El Portús voor heeft, is onbekend. De onderneming richt zich volgens de eigen website met name op ‘aankoop, inschrijving, bezit, beheer en verkoop van binnen- en buitenlands vastgoed voor eigen rekening’. Naar verluidt wil het bedrijf de hele locatie opnieuw inrichten en er nieuwe vakantiewoningen neerzetten. In de laatste berichten is gemeld dat het naturisme wordt gewaarborgd.

Op El Portús zijn momenteel onder meer mobilhomes en studio’s te huur en zijn bijna 500 standplaatsen voor blote kampeerders beschikbaar. De camping is bijzonder populair, ook onder Nederlanders, vanwege de ligging direct aan zee en het aangename klimaat.

Lees hier onze reportage over El Portús.

Boek je volgende blote vakantie bij Internatuur.

Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde