Vooral Duitsers gaan bloot

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Naaktstrand
Naaktstrand
Op het strand recreëert bijna één op de zeven Duitsers het liefst zonder kleren. Op het gebied van naaktrecreatie troeft Duitsland landen als Spanje, Nederland en de Verenigde Staten af, zo blijkt uit onderzoek van Expedia. De reiswebsite heeft zo’n 8500 mensen laten ondervragen over de wijze waarop ze hun strandvakantie inrichten. Uit de resultaten blijkt dat ongeveer 6% van de Nederlanders een naaktstrand prefereert boven een textielstrand.


De Naturisten Federatie Nederland (NFN) zet overigens vraagtekens bij deze uitkomst over het naturisme. Volgens de NFN ligt het percentage naaktrecreanten in Nederland in werkelijkheid veel hoger, aangezien in de Expedia-studie alleen strandvakanties zijn opgenomen en niet de vakanties naar naturistencampings en –resorts. De NFN stelt dat zeker twee miljoen volwassen Nederlanders (8 tot 9% van deze groep) met een zekere regelmaat naakt recreëren, in binnen- en buitenland.

Lezen over een bijzondere blote ervaring in het Caribisch gebied? Of meer weten over de naturistische mogelijkheden in Frankrijk, Italië of Kroatië?
Recreër jij wel eens bloot?

Reacties  
#1 Dirk 09-01-2018 15:15
ja vaak genoeg maar zoals de NFN ook al zegt, niet bekend, daarnaast komt ook nog het aantal mensen die alleen bloot gaan op vakantie om niet herkent te worden, ik noem het de stiekeme naakt gangers. deze laaste groep zal het niet snel toegeven, ik denk een soort van schaamte voor het schamen.
Citeer
Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde