Drie meningen over naturisme in Frankrijk

0.64583333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Artikelindex

naaktstranden
naaktstranden
Drie mensen, drie meningen over Frankrijk. Puur naturisme sprak met Hendrien Landeweer, Pim Schrijver en Jan van der Meer en vroeg hen: waarom Frankrijk voor hen het ideale land is voor een naturistische vakantie. Wat zoeken ze daar, wat vinden ze, wat zijn hun wensen?

 

 

 

Wie, wat, waar
Hendrien Landeweer, beeldhouwer en voorzitter NFN-Raad van Afgevaardigden, woont in Bussum, werkt geregeld in haar atelier op Texel.
Waarheen
Frankrijk was, zeker toen de kinderen nog klein waren, het ideale vakantieland. "Al vanaf mijn 16e kom ik in Frankrijk. Later dus ook met het gezin. We bezochten vooral de kleinere terreinen in de niet zo toeristische regio's. Een stuk rustiger, en lekker tussen de Fransen in. Dat ik goed Frans spreek helpt zeker om sneller gesprekken te kunnen voeren. Ook zing ik Franse chansons en ben gek op trekzakmuziek, l'accordéon diatonique zoals de Fransen het noemen. Muziek communiceert en verbindt!"

Waarom
Al op jonge leeftijd kwam de kunstenares in aanraking met naturisme. "Al wist ik toen ik nog zo jong was niet dat het ook een naam had. Voor mij was het gewoon hoe we leefden en op vakantie gingen. We hadden een Bourgondische leefwijze, waren erg gemakkelijk over dingen, met altijd met respect voor elkaar en anderen."

Waarin
Tentjes geven Hendrien Landeweer het ultieme vakantiegevoel. "Lekker buiten slapen, dicht bij de natuur. We hadden op onze vakanties een opblaastent en daar sliepen we met zijn allen in. Gek genoeg wilden de kinderen namelijk niet in een eigen tentje slapen. Ze vonden het veel te gezellig met zijn allen in één tent."
 

Wensen
Toen Hendrien Landeweer vijftien jaar geleden weer als herintreder in de automatisering stapte besloot ze al snel haar hart te volgen. "Eigenlijk wilde ik mijn hele leven beeldhouwen en daarom maakte ik in de periode al snel de keus om dat ook te gaan doen. Mijn werk bestaat uit vrouwentorso's van hout en steen. Terugkerend thema is 'vrouw en vrijheid': de vrouw die staat in haar geestelijke vrijheid en verworven zelfstandigheid. Die keus voor het hart heb ik ook gemaakt in andere dingen die ik doe. Ik kom uit een reislustige familie en heb een passie voor andere culturen. Daar kun je zoveel van leren. Ga echt eens kijken hoe anderen leven en luister hoe men over zaken denkt. Zelf ben ik erg gefascineerd door Afrika. De mensen daar leven zo dicht bij de natuur. Die fascinatie bracht mij er toe om te gaan in zingen en spelen bij een West-Afrikaanse band. Geweldig! Mijn grote wens is om nog een keer met mijn dochter naar Mali (Afrika) te gaan. Daar heeft ze stage gelopen en dan zou ik met eigen ogen kunnen zien wat zij gezien heeft."

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde