Relaxen op La Berle Gîtes

3 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Relaxen op La Berle Gîtes
Relaxen op La Berle Gîtes
Op zoek naar verfrissend, kleinschalig naturisme in Frankrijk? Breng dan eens een bezoek aan La Berle Gîtes, gelegen in een boomgaard in het zuiden van de Ardèche. De Nederlandse eigenaren Manuela Kwinten en Peter Meulenbroeks verhuren er niet alleen twee karakteristieke woningen, ze helpen je ook nog eens heerlijk te ontspannen. Een mooi zwembad was er al, maar sinds kort is er voor de gasten zelfs een Kota-sauna en een hot tub.


Beide wellnessvoorzieningen zijn houtgestookt. De grote tobbe, waarin zitbankjes zijn geplaatst, wordt met eigen bronwater gevuld. Met een houtkachel wordt het water verwarmd tot een aangename 38 graden. En dan is het relaxen geblazen, desgewenst met een drankje in de hand. Een prettige manier om in je blootje bij te komen van een tocht op de mountainbike, een wandeling over de Duivelsbrug van Thueyts of een kanotochtje op de Ardèche.

Over naturisme

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

‘Naturisme is geen seksuele uitspatting’

Naturisten zijn gewone mensen die zich vrij willen voelen met respect voor elkaar, de natuur en de leefomgeving en die het lichaam de natuurlijkste zaak van de wereld vinden en niet iets om je voor te schamen, schrijft Johan van Knegsel, oud-bestuurslid van naturistenvereniging Solonat, in de brief van de dag in de Volkskrant.

Lees meer

Language

nlenfrde