Corsica, heerlijk zonder kleren

1.5294117647059 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Stand up paddle surfing @Bagheera
Stand up paddle surfing @Bagheera
Frans eigendom, met Italiaanse eigenschappen. Corsica in één zin. Het eiland met de lange stranden, de karakteristieken steden en dorpen en het centrale bergmassief is een toeristentrekker van formaat. Met een gemiddelde zomertemperatuur van 28 graden is Corsica bij uitstek een bestemming voor zon- en strandaanbidders, onder wie veel naturisten. Die kiezen vooral voor de oostkust, waar de naturistenterreinen Riva Bella en Bagheera liggen. Puur Naturisme maakte de oversteek en ontdekte dat het er heerlijk is, vooral zonder kleren.

Naakt- en naturistenstranden in Frankrijk

1.7380952380952 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Naaktstrand Riva Bella, Corsica, Frankrijk
Naaktstrand Riva Bella, Corsica, Frankrijk

Naakt- en naturistenstranden in Frankrijk, ze zijn er volop. Langs de kustlijn van honderden kilometers liggen vele tientallen locaties, waar zonder problemen zonder kleren kan worden gerecreëerd. Puur Naturisme heeft ze eens voor je op een rijtje gezet: de plekken in Frankrijk waar je bloot kunt zonnen en zwemmen en streeploos bruin kunt worden.

Een met de natuur op Les Lauzons

4.2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Les lauzons
Les lauzons
De eerste momenten op Les Lauzons maken vooral herinneringen los. Het domaine naturiste tussen Limans en Forcalquier lijkt op menig naturistenterrein elders in Frankrijk: verscholen in de natuur, met centraal voorzieningen als receptie, restaurant, bar, winkel en zwembad in of nabij een voormalige hoeve, en rondom velden voor het bezoek uit binnen- en buitenland. Lees hier verder voor het vakantiegevoel in de Provence!

 

Wegdromen op Domaine de Bélézy

3.9 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Gezin op Domaine de Bélézy
Gezin op Domaine de Bélézy
Aan de voet van de Mont Ventoux, in fietserskringen vooral de verschrikking van de Vaucluse genoemd, ligt al tientallen jaren Domaine de Bélézy. De groene, blote enclave in Bédoin is geliefd in binnen- en buitenland, want niet voor niets behoorde het domaine in 2014 tot de genomineerden voor de eretitel ‘mooiste naturistencamping van Europa’. De titel ging weliswaar naar Kroatië, maar daarmee mocht Bélézy zich nog altijd Frankrijks mooiste noemen. Lees onze reportage over het paradijs in de Provence

Bloot aan de Franse Atlantische kust

2.7 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

naturisme in Frankrijk
naturisme in Frankrijk
Zon, zee en veel blote mogelijkheden. De Atlantische kust van Frankrijk, de Côte Atlantique, is bij naturisten bijzonder geliefd. Tussen de monding van de Loire en de Pyreneeën liggen honderden kilometers zandstrand te wachten op bezoekers uit binnen- en buitenland. Badpakken, bikini’s en zwembroeken kunnen meestal in de tas blijven, want de kust kent naast een groot aantal officiële naaktstranden ook de bekendste naturistencentra van het land.

Riva Bella koppelt natuur aan welbevinden

3 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Relaxen op Riva Bella
Relaxen op Riva Bella
Riva Bella Nature Resort & Spa. De meest belangrijke kenmerken van het naturistenterrein aan de oostkust van Corsica liggen opgesloten in de naam. Het eenvoudige naturistenterrein uit de jaren ’60 is inmiddels uitgegroeid tot een accommodatie van internationale allure, waarin een vakantiedorp met huizen en een groot kampeerterrein worden gecombineerd.

Domaine de la Sablière kiest voor duurzaam

2.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

La Sablière
La Sablière
Een bebost terrein van 62 hectare, met een strook van twee kilometer direct aan de rivier de Cèze. Een rijke flora en fauna, met vlinders, libellen en prachtige bloemen. Hoge rotsen – de gendarmes van Mésange – die als robuuste wachters voor de veiligheid van de gasten lijken te zorgen. Natuur, bergen, rust; daar is het om te doen op Domaine de la Sablière ten zuiden van de Ardèche.

Le Colombier, groene parel in de Vendée

3 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Genieten op Le Colombier
Genieten op Le Colombier
Op het 50 hectare grote naturistenterrein Le Colombier - gezegend met vier sterren - vind je verschillende kampeerweiden die door hagen van elkaar gescheiden zijn. Elke weide heeft een eigen sfeer. Zo is ‘La Mélusine’ de schapenwei vanwege de kampeerplekken die ingericht zijn rondom een wei met schapen. De Grand Pré heeft door de hoogteverschillen weer een heel andere uitstraling. Op het terrein met 176 plekken bieden de hoger gelegen plekken een prachtig uitzicht op de omgeving.

Puur natuur bij Centre Hélio Marin René Oltra

2.0833333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Hélio Marin René Oltra, het grote familieterrein in het zuiden van Frankrijk, werd in 1957 opgericht door de broers Paul en René Oltra. Zij besloten te stoppen met wijnbouw, omdat dit niet rendabel meer was. Ze zagen dat veel mensen in de buurt graag naakt de zee indoken en dus was de stap naar de oprichting van een naturistisch resort direct aan de Middellandse Zee alleen maar logisch. Na de bouw van de camping begon men in 1970 met de realisering van het naturistisch dorp Cap d'Agde.

Rust en ruimte op La Genèse

2.0833333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Het terras van La Genèse
Het terras van La Genèse
Het familieterrein ligt in het dal van de Cévennes, tussen de rivierengten van de Cèze. De omgeving is dus uiterst geschikt voor wildwateractiviteiten, lange wandelingen of fietstochten. Op La Genèse vind je rust, ruimte en ontspanning en naturisme in de puurste vorm. Maar wel met aandacht voor comfort en de wensen voor de naturist van nu. La Genèse richt zich op gezinnen met kinderen (Frans en niet-Frans) en ouderen. Het naaktstrand aan de rivier is direct toegankelijk vanaf het terrein.

  • 1
  • 2

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde