Zee, natuur en bergen bij La Grande Cosse

3.1666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

La Grande Cosse
La Grande Cosse
De bijzondere ligging maakt La Grande Cosse tot een opmerkelijk naturistencamping in Frankrijk. Het terrein in de regio Languedoc-Roussillon is ontwikkeld op een vlak schiereiland, dat de Middellandse Zee scheidt van het bergmassief La Clape. Met deze natuurlijke combinatie van bergen en strand probeert de driesterrencamping in Fleury d’Aude, ten oosten van Narbonne, de komende jaren vooral meer binnen- en buitenlandse gezinnen en families te trekken.


Wat kun je er doen?

Voor veel bezoekers is de blote wandeling over het privépad van de camping naar het schier oneindige naaktstrand een heerlijke dagelijkse activiteit. Onderweg van of naar het fijne zand en de zalige zee kun je reigers, flamingo’s of andere dieren spotten, genieten van de mediterrane vegetatie in het omliggende beschermd natuurgebied of je spieren aanspannen op de klimwand, die is gebouwd tegen de wand van een voormalige bunker.
Wie op de camping blijft, is in de loop van de dag natuurlijk wel even te vinden in of rond het zwembad. Voor een verfrissende duik, een zonnebad of zomaar een wandeling. Of straks voor een relaxbehandeling, want de directie van La Grande Cosse heeft vergevorderde plannen voor de bouw van een wellnessvoorziening. Daarbij wordt ook het zwembadcomplex onder handen genomen en uitgebreid.

De gezelligste plek op de camping?

Op het plein naast het zwembad kom je iedereen wel een keer tegen. Tijdens het doen van boodschappen, voor een drankje aan de bar, voor een hapje in het restaurant of tijdens een van de vele evenementen. Animatie voor de hele familie is namelijk een belangrijk aspect op La Grande Cosse. Er is een miniclub, een tienerclub en er is sportanimatie, zoals aquagym, fitness, boogschieten en beachvolleyball.

De omgeving

Wie La Grande Cosse aandoet, probeert de geneugten van het natuurterrein te combineren met die van de omgeving. Voor fietsers is de Languedoc-Roussillon een mekka, in het departement ligt 6300 kilometer aan veelal landelijke en verkeersarme wegen. Als wandelaar kom je in de buurt van de camping al snel aan je trekken, want in het massief La Clape (15.000 hectare groot) zijn verscheidene routes uitgezet. Over routes gesproken: in de Languedoc-Roussillon wordt de meeste wijn van Frankrijk geproduceerd, een mooie aanleiding om vanuit La Grande Cosse een tochtje te maken naar bekende wijndorpen als Minervois of Corbières.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde