Ontspannen in de bossen bij Arnaoutchot

3 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Volley op het strand bij Arnaoutchot
Volley op het strand bij Arnaoutchot
Tussen de dennen en pijnbomen langs de Atlantische kust van zuidelijk Frankrijk kun je bloot uitgebreid ontspannen. Natu-Resort & Spa Arnaoutchot, het dorp van 45 hectare in Vielle-St-Girons, legt zich meer en meer toe op wellness. Daartoe staan veel specialisten klaar, zoals een hydrotherapeut, schoonheidsspecialisten en fysiotherapeuten. Het aanbod is bedoeld voor een brede doelgroep van jongeren, senioren en gezinnen uit binnen- en buitenland, die meer willen dan sport en spel op het strand.

Groen ondernemen

Naast wellness staat duurzaam ondernemen hoog in het vaandel van de leiding van Arnaoutchot. Het terrein mag bijvoorbeeld al sinds 2000 van de Europese Unie de ecovriendelijke Groene Sleutel dragen. Met het gebruik van elektrische auto’s op het terrein, schoonmaakaties op het naaktstrand en besparingen op het gebruik van water en energie wordt geprobeerd het milieu zo min mogelijk te belasten.

Lees hier onze ervaringen op Arnaoutchot

De leukste plek?

Die vraag valt op Arna moeilijk te beantwoorden. Als je van zwemmen houdt, kom je aan je trekken met twee buitenzwembaden, een overdekt verwarmd bad en een bubbelbad. Voor de allerkleinsten is er ook een kinderbad. Meer zin in drogere activiteiten? Op het animatieprogramma staan creatieve workshops, sportieve activiteiten, disco- en bioscoopavonden en karaoke.

De omgeving

Ook voor boodschappen hoef je uiteraard de camping niet af. Wil je toch eens ergens anders inkopen doen of lekker shoppen, dan zijn er legio mogelijkheden in de directe omgeving van Arnaoutchot. Je kunt er eigenlijk alle kanten op: op je wandelschoenen, op je fiets of anderszins. Zelfs een uitstapje van een dag naar Spaans Baskenland valt te overwegen.
Wil je zo ver niet gaan, dan kun je kiezen voor een lokale markt of een lokaal feest. Als het wat spannender en intensiever mag, dan kun je in de omgeving gaan kanoën, kayakken, surfen of raften. In het welkomstboekje, dat iedere gast bij aankomst ontvangt, staat precies waar je wat voor welke prijs kunt doen.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde