Ontspannen in de bossen bij Arnaoutchot

3 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Volley op het strand bij ArnaoutchotTussen de dennen en pijnbomen langs de Atlantische kust van zuidelijk Frankrijk kun je bloot uitgebreid ontspannen. Natu-Resort & Spa Arnaoutchot, het dorp van 45 hectare in Vielle-St-Girons, legt zich meer en meer toe op wellness. Daartoe staan veel specialisten klaar, zoals een hydrotherapeut, schoonheidsspecialisten en fysiotherapeuten. Het aanbod is bedoeld voor een brede doelgroep van jongeren, senioren en gezinnen uit binnen- en buitenland, die meer willen dan sport en spel op het strand.

Groen ondernemen

Naast wellness staat duurzaam ondernemen hoog in het vaandel van de leiding van Arnaoutchot. Het terrein mag bijvoorbeeld al sinds 2000 van de Europese Unie de ecovriendelijke Groene Sleutel dragen. Met het gebruik van elektrische auto’s op het terrein, schoonmaakaties op het naaktstrand en besparingen op het gebruik van water en energie wordt geprobeerd het milieu zo min mogelijk te belasten.

Lees hier onze ervaringen op Arnaoutchot

De leukste plek?

Die vraag valt op Arna moeilijk te beantwoorden. Als je van zwemmen houdt, kom je aan je trekken met twee buitenzwembaden, een overdekt verwarmd bad en een bubbelbad. Voor de allerkleinsten is er ook een kinderbad. Meer zin in drogere activiteiten? Op het animatieprogramma staan creatieve workshops, sportieve activiteiten, disco- en bioscoopavonden en karaoke.

De omgeving

Ook voor boodschappen hoef je uiteraard de camping niet af. Wil je toch eens ergens anders inkopen doen of lekker shoppen, dan zijn er legio mogelijkheden in de directe omgeving van Arnaoutchot. Je kunt er eigenlijk alle kanten op: op je wandelschoenen, op je fiets of anderszins. Zelfs een uitstapje van een dag naar Spaans Baskenland valt te overwegen.
Wil je zo ver niet gaan, dan kun je kiezen voor een lokale markt of een lokaal feest. Als het wat spannender en intensiever mag, dan kun je in de omgeving gaan kanoën, kayakken, surfen of raften. In het welkomstboekje, dat iedere gast bij aankomst ontvangt, staat precies waar je wat voor welke prijs kunt doen.