Puur natuur bij Centre Hélio Marin René Oltra

2.0833333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Hélio Marin René Oltra, het grote familieterrein in het zuiden van Frankrijk, werd in 1957 opgericht door de broers Paul en René Oltra. Zij besloten te stoppen met wijnbouw, omdat dit niet rendabel meer was. Ze zagen dat veel mensen in de buurt graag naakt de zee indoken en dus was de stap naar de oprichting van een naturistisch resort direct aan de Middellandse Zee alleen maar logisch. Na de bouw van de camping begon men in 1970 met de realisering van het naturistisch dorp Cap d'Agde.

Tegenwoordig staat het dorp Agde ook bekend vanwege de (erotische) activiteiten voor volwassen. Camping Hélio Marin René Oltra richt zich vooral op zowel Franse als buitenlandse gezinnen. De namen Hélio en Marin zijn trouwens ontleed aan het verhaal van twee kleine zeewezentjes, die in een winter op het strand aanspoelden. Het centrum 'adopteerde' de wezentjes vanwege hun speelse karakter waardoor ze iedereen gelukkig maakten. Dat gelukkige gevoel moeten de gasten ook op de camping krijgen.

Groen ondernemen

Er is veel aandacht voor de naleving van het internationale karakter van het naturisme en voor het welzijn en de samenleving in het naturistenresort. Bij de plannen om meer activiteiten te bieden als sportvelden (volleybal, tennis) en de ontwikkeling van huurwoningen in het duurdere segment is er sterke aandacht voor duurzame ontwikkeling.

De leukste plek?

Die is moeilijk aan te wijzen met 2524 standplaatsen en 118 verhuuraccommodaties, een zwembad, het naturistendorp d'Agde en de Middellandse Zee met het kilometers lange naturistenstrand voor de deur. Voor de jongsten is dat waarschijnlijk club Agora, jongeren boven de 13 zullen ongetwijfeld de voor hen ingerichte Cosmosruimte bij het strand kiezen. En verder is Centre Hélio Marin René Oltra een perfecte uitvalsbasis voor een dagtocht naar bijvoorbeeld Béziers, Narbonne of Montpellier.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde