Riva Bella koppelt natuur aan welbevinden

3 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Relaxen op Riva Bella
Relaxen op Riva Bella
Riva Bella Nature Resort & Spa. De meest belangrijke kenmerken van het naturistenterrein aan de oostkust van Corsica liggen opgesloten in de naam. Het eenvoudige naturistenterrein uit de jaren ’60 is inmiddels uitgegroeid tot een accommodatie van internationale allure, waarin een vakantiedorp met huizen en een groot kampeerterrein worden gecombineerd.

De gasten uit binnen- en buitenland (‘groot en klein, liefhebbers van natuur, naturisme en welzijn’) vinden er in feite alles. Je kunt er verblijven in je eigen tent, caravan of camper of je huurt een van de vele bungalows, mini-villa’s, nature lodges of cottages. Sommige staan op slechts een paar passen van de zee. Wie zich verveelt, moet op Riva Bella vooral naar zichzelf kijken. Er is een fietsparcours van een kleine vier kilometer en een iets kortere fitnessroute, er is een dierentuin met lama’s, er zijn restaurants en winkels en je kunt er alle mogelijke sporten beoefenen, waaronder duiken voor de kust.

Thalasso

Nu we het toch over de zee hebben; het water met therapeutische eigenschappen wordt op Riva Bella ook nog op een andere manier aangewend. In De Thermen kun je als naturist genieten van een pure vorm van Thalassotherapie, een idee dat jaar na jaar verder wordt geperfectioneerd. Bij alle ontwikkelingen op dit Corsicaanse terrein staat wel één ding centraal: een milieuvriendelijke manier van werken, met behoud van het erfgoed en de natuurlijke schoonheid in dit bijzondere deel van Frankrijk.

 
 

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde