Grottamiranda lokt naturisten naar Zuid-Italië

1.9756097560976 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Heerlijk relaxen in het zwembad van Grottamiranda
Heerlijk relaxen in het zwembad van Grottamiranda

Resort Naturista Grottamiranda probeert naturisten uit de hele wereld het allermooiste van Zuid-Italië te bieden. Ver weg van het massatoerisme zetten de Franse eigenaren Martine en Pierre in het hart van de regio Apulië ontspanning, cultuur en sport centraal. De charmante familie-accommodatie in Carovigno is overigens het eerste naturistenresort in Italië zonder kampeerfaciliteiten.

Het naturistenresort is opgezet, en wordt gerund, volgens naturistische principes en ethiek. Martine en Pierre proberen op Grottamiranda vooral Italiaanse en Franse culturen samen te brengen door een unieke sfeer te creëren en hun gasten een idyllische naturistenvakantie te laten beleven. Naaktheid, respect en vriendelijkheid zijn hierbij de sleutelwoorden.

Slapen in een authentieke boerderij

De dertien appartementen met gewelfde plafonds op Grottamiranda zijn geschikt voor 2 tot 6 personen, dus ideaal voor gezinnen. Ze zijn gebouwd in een elegante masseria: deze karakteristieke 18de-eeuwse boerderij wordt omringd door honderd jaar oude olijfbomen. Elk appartement wordt elke drie dagen schoongemaakt en beschikt over gratis draadloos internet, tv en strand- en badhanddoeken. Het resort heeft ook een groot (verwarmd) zwembad, met sportfaciliteiten. 

Italiaans leren koken

De eigenaren Pierre en Martine kunnen bovendien Italiaanse kooklessen geven, zodat je de keuken van dit prachtige gebied leert kennen. Heerlijk toch om thuis ook eens antipasti, orecchiette, bombette of burrata te maken of een andere lekkernij! Daarnaast worden er geregeld Panzerotti-avonden georganiseerd, een specialiteit uit de havenstad Bari; zijn er avondbuffetten met traditionele gerechten of diners bij een naburige boerderij waar vleeswaren worden geproduceerd.

Ontdekkingen op een Vespa!

Daarnaast kun je vanuit Grottamiranda naturistische zeiltochten maken op de Adriatische Zee en, ook heel leuk, de omgeving ontdekken op een Vespa of in een vintage Italiaanse auto! Het resort ligt dicht bij het naaktstrand en het nationale park van Torre Guaceto, dat kleinschalige visserij en een prachtige wilde flora en fauna kent. De regio Apulië (Puglia in het Italiaans) is bovendien doordrenkt met cultuur en (wereld)erfgoed, met inbegrip van Lecce (‘Het Florence van het Zuiden’) en het opmerkelijke Castel del Monte.

Resort Naturista Grottamiranda is onder meer bereikbaar via de luchthavens van Bari en Brindisi. De eigenaren regelen op verzoek een pendeldienst naar de luchthaven, autoverhuur en wegenkaarten. Het naturistenresort is open vanaf 1 april tot en met 31 oktober.

Terras van naturistenresort Grottamiranda
Terras van naturistenresort Grottamiranda
Jacuzzi op naturistenresort Grottamiranda
Jacuzzi op naturistenresort Grottamiranda

 

 
Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde