Vassaliki op eiland Kefalonia gaat dicht

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Boottocht met Vassaliki © pr_vigla_natura
Boottocht met Vassaliki © pr_vigla_natura

Griekenland raakt een naturistenaccommodatie kwijt. Na zestien jaar hebben de oprichters Samantha en Mark Taylor besloten dit najaar de deuren te sluiten van Vassaliki Bare Brilliance op het eiland Kefalonia.

Covid, orkaanschade en enorm stijgende energielasten liggen ten grondslag aan het besluit van het Britse echtpaar. “De strijd die we de afgelopen drie jaar hebben moeten doorstaan op financieel, fysiek en mentaal gebied heeft uiteindelijk zijn tol geëist van ons beiden en daarom is de beslissing genomen om te sluiten”, schrijven ze in hun officiële verklaring om per 10 oktober 2022 te stoppen met Vassaliki Bare Brilliance.

Geen financiële steun van overheid

“Ons bedrijf werd in 2020 gedwongen te sluiten als gevolg van covid en we kregen geen financiële steun van de Britse of Griekse regering, die de voortdurende kosten van het onderhoud van het resort kon helpen dekken. De orkaan in september 2020 veroorzaakte bovendien voor duizenden euro’s schade”, stellen de oprichters/eigenaren. Uiteindelijk werd 2021 voor hen slechts een gedeeltelijk seizoen.

“Hoewel we de zomer van 2022 openden met een van onze hoogste bezettingsgraden ooit, werden we opnieuw getroffen door onbeheersbare extra kosten van elektriciteit, diesel en waterrekeningen die met bijna 200% stegen. Intussen is het resort door onze verhuurder te koop aangeboden.”

Vassaliki Bare Brilliance was vooral voor de liefhebbers van de combinatie luxe naturisme en Griekenland een bijzondere combinatie. Het had twaalf self-catering appartementen, een zwembad met bar en bubbelbad en een restaurant. Bovendien werden er de nodige evenementen gehouden, zoals naturistische barbecues en traditionele Griekse meze-avonden. Populair waren ook blote excursies met een motorschip rond Kefalonia, een van de parels van de Ionische Zee, de zee ten westen van het Griekse vasteland.

Meer lezen over naturisme?

Riva Bella, juweel aan zee

Vrij, vrijer, Vera Playa

Naakt cruisen in de Cariben

Zalig El Zorro

Montalivet, bakermat van het naturisme

 

 

 

 

Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde