Naakt de tuin in of de camping op

1.0416666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Muziek op Bélézy©PuurNaturisme

Het weer belooft veel goeds voor zaterdag 5 mei: naast Bevrijdingsdag is het de negende editie van de Internationale dag van het naakt tuinieren. Een dubbel vrij gevoel.De eerste editie van de naakt tuinieren dag werd in 2005 georganiseerd door Body Freedom Collaborative, een Amerikaanse organisatie voor nudisten met als doel naakt tuinieren als gezonde bezigheid te promoten.

Bloot recreëren is overigens weer helemaal in aan het raken. Steeds meer jongeren ontdekken dat het uittrekken van kleding op bijvoorbeeld een strand een goede remedie is tegen stress en burn-out. Tegen HLN zegt  Ann Engelen van naturistenresort Sea Nat in Koksijde: “Jonge, hardwerkende mensen komen naar ons om te onthaasten.”

Ook in Nederland is het aantal naaktrecreanten groot: volgens cijfers van NFN zijn dat er bijna twee miljoen. Het merendeel trekt graag alle kleding uit op een naaktstrand, voor zo’n 20 procent is naturisme een lifestyle.

Naakt kamperen

Wie ontdekt hoe lekker het is om bloot in de tuin te werken of te zonnen op het strand wil wellicht ook ontdekken hoe lekker een naturistische kampeervakantie is. Daarvoor zijn mogelijkheden genoeg. Frankrijk staat bij de naturistische vakantieganger nog altijd op nummer 1. En wil je een reden om het eens uit te proberen? Hoe het voelt kunnen we je natuurlijk niet uitleggen. Net als smaak is dat iets om zelf te ontdekken en te ervaren. Dat het gemakkelijk is staat buiten kijf: neem alleen het gedoe in die te krappe douchehokjes en die kleding die uiteraard in een plasje water valt. Daar heb je op naturistenterreinen geen last van.

Naturistencampings zijn er in verschillende vormen en maten. Van pittoresk klein tot grootschalige vakantiedorpen met allerlei activiteiten als yoga, wellness, surfen, paardrijden en noem maar op. Kijk maar eens bij onze reisverhalen hoe het is op bijvoorbeeld Euronat, Bagheera, Montalivet, La Jenny, Arnaoutchot , Bélézy en Domaine du Petit Arlane of een van de andere campings, terreinen of accommodaties waar we een reportage over schreven.

Reacties  

 
#1 Ton 06-08-2018 22:37
Hoi, ik heb gelukkig een tuin die helemaal beschut is.
We kunnen heerlijk naakt rondlopen en doen wat we willen, niemand heeft er zicht op.
Mijn zoons en vrouw hebben ervaring genoeg met naturisme, en sinds een paar weken geleden mijn schoondochters ook.
Eerst vonden ze het wat vreemd, maar uiteindelijk trokken ze ook hun laatste stukje textiel uit.
Nu met deze warmte, ze komen zowat drie a vier keer in de week, trekken hun kleren uit en genieten van het vrij zijn.
Mijn vrouw en ik zijn er heel blij mee, niet meer kleren aan te doen als ze komen, gewoon iedereen lekker bloot en alsof we al jaren zo leven.
Citeer
 
Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.