Euronat, bloot dorp aan de Atlantische kust

1.1851851851852 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
eurostrand.jpg

Een dorp. Zo kun je naturistenresort Euronat in de Aquitaine het beste omschrijven. Een heel bijzonder dorp. Niet alleen vanwege het naturisme, maar ook omdat je alles wat je nodig hebt op het terrein kunt krijgen. Van een broodje, een lekkere maaltijd tot een heerlijke massage. Er is zelfs een pinautomaat in het winkelcentrum. Daarnaast ligt het terrein nog eens pal aan de Atlantische kust. Nee, als je niet wilt hoef je het terrein niet af.


puur naturisme
puur naturisme
Het naturistencentrum in Grayan l'Hôpital is een van de vier terreinen waar we tijdens onze reis door de Aquitaine overnachten. De terreinen hebben ieder hun eigen charme en aantrekkingskracht. Het naturisme hebben ze gemeen, de vertaling naar de vakantieganger verschilt. Net als de ontvangst. Bij Euronat ligt de receptie buiten het terrein. Hier krijg je een pasje met daarop je foto afgedrukt en een plattegrond van het immense terrein dat, om het een beetje overzichtelijk te houden, verdeeld is in continenten. Ons chalet 'Garonne Duo' staat in het Europese continent. We parkeren de auto voor de deur van het kleine chalet, trekken onze kleren uit en gaan naar het strand. Omdat we, in tegenstelling tot de meeste vakantiegangers op Euronat, geen fietsen bij ons hebben moeten we het stuk dus te voet afleggen. Afhankelijk van waar je zit is dat een fikse blote wandeling. Maar dan heb je ook uiteindelijk kilometers zand tot je beschikking. Apart zijn de bunkers bij de strandopgang en op het strand. En hondenbezitters zijn ook goed af op Euronat: er is een groot stuk strand waar je met je trouwe viervoeter terecht kunt.

Van alle gemakken voorzien

puur naturisme
puur naturisme
Puur naturisme
Puur naturisme
Een rondje Euronat leert dat het entertainmentaanbod enorm is. Niet alleen voor kinderen en jongeren, ook ouderen hoeven zich niet te vervelen. Van workshops pottenbakken en boogschieten tot tekenen - met een echt model. Ik waag me er niet aan, wetend dat ik alleen poppetjes met harkhandjes kan tekenen. Is het weer wat minder of heb je geen zin om naar het strand te gaan? Duik dan in het binnen- of buitenzwembad, of plof neer op een van de terrasjes op het plein. Hier zijn alle faciliteiten als winkeltjes, restaurants, een supermarkt en, voor veel vakantiegangers niet onbelangrijk, het wifipunt. Op Euronat is alleen op deze plek wifi en het is niet gratis. Wij gaan eten op het terras van La Boite à Sardine, van waar we een prima beeld hebben op het gezellig drukke plein. Ik ben onder de indruk van de vakkundigheid van de eigenaresse, die me prima adviseert over mijn dieet en het menu naar wens aanpast. Ook het oog wordt gestreeld: het visje op het bord is een plaatje! John is enthousiast over zowel zijn vleesgerecht als de bijpassende rode wijn. Opvallend is dat de meeste mensen op Euronat naakt lopen, maar dat je op het plein veel pareo's of handdoekjes ziet.

Boek je vliegtickets naar Frankrijk bij TIX

Thalassowrap

De volgende dag wacht ons een behandeling in het wellnesscentrum van Euronat. En dat is geen hokje achteraf, maar een groot, ruim en modern complex met zwembad, sauna’s, massage- en andere faciliteiten. We krijgen een thalassotherapie, die bestaat uit een pakking met zeezoutmodder, een watermassage en een ontspannend bad in zeewater. Opvallend is dat alle tafels in één ruimte staan en je gezellig naast elkaar ligt te ontspannen. Ik klauter op tafel. Vakkundig wordt mijn lijf ingesmeerd met modder. Om het goed in te laten trekken word ik als een wrap ingepakt in plastic en toegedekt met een dekentje. Ik ontworstel één arm aan de verpakking omdat ik uiteraard jeuk aan mijn neus krijg en niet dol ben op ‘ingepakt’ zijn. Aan de zacht snurkende geluiden van de mensen om me heen blijkt dat dit voor de anderen geen probleem is. De gedachte aan een poezelig velletje houdt me op de tafel en ik ben blij als het tijd is om me uit de verpakking te bevrijden. De aansluitende watermassage en het zeebad zijn heerlijk, en goed om alsnog lekker te ontspannen.

Puur Naturisme
Puur Naturisme
Puur Naturisme
Puur Naturisme

 

 

 

 

 

 

 

De korte kennismaking met Euronat smaakt naar meer. Op het terrein heb je een gevoel van vrijheid om in je blootje lekker je eigen gang te kunnen gaan. Voor jongeren is het prettig omdat je alleen op het strand en in de zwembaden verplicht bent naakt te zijn. Ja, het is groot, maar vanwege de indeling toch overzichtelijk en niet massaal. De kampeerplaatsen zijn over het algemeen redelijk ruim. Er is een speciaal deel waar alleen tenten staan. En wil je tijdens je vakantie toch het terrein af dan is er ook in de omgeving genoeg te doen. Een uitstapje naar Bordeaux bijvoorbeeld, of een bezoek aan een van de vele wijnhuizen. En dat is precies wat we gaan doen.

Naam: Euronat
Plaats:  Grayan-et-l'Hôpital
Departement: Gironde
Regio:  Aquitaine
Website: 

https://www.euronat.fr/nl/

 

Lees ook: La Jenny, groots genieten; Montalivet, bakermat van het naturisme en Arnaoutchot, ongedwongen genieten.

Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde