SGP wil verbod op naaktrecreatie

2.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Naaktrecreatie
Naaktrecreatie
Als het aan de SGP Apeldoorn ligt komt er een verbod in de gemeente voor sauna's en andere vormen van naaktrecreatie. De partij geeft als reden op dat naaktrecreatie in strijd is met de bijbel.

 

Raadslid Evert Mulder van de SGP Apeldoorn verwoordt het als volgt:  "God heeft de mens kleren gegeven om aan te trekken en naaktheid te bedekken. Wij proberen volgens deze richtlijnen te leven en te regeren."
In het verkiezingsprogramma van de lokale SGP staat dan ook letterlijk te lezen: “De partij wil pornografie, prostitutie, aanstootgevende reclames langs de weg en naaktrecreatie tegengaan."

Het is vooral de openbaarheid van het naakt dat Mulder tegen de borst stuit. Je zou zomaar eens per ongeluk op een naaktstrand terecht kunnen komen en met bloot geconfronteerd worden. NFN pleit dan ook voor goede bewegwijzering en borden om het 'per ongeluk' te voorkomen. Om sauna's te verbieden gaat ook te ver volgens NFN. Die zijn immers afgeschermd en heffen entree, zodat je ook hier niet zomaar 'per ongeluk' terecht komt.
Privé sauna's zijn voor de SGP dan weer geen probleem.

Reacties  
#1 sinon 28-03-2014 14:02
Om de Bijbel staat ook bij de schepping
"En God zag dat het goed was". De hele schepping is volgens het Bijbelverhaal goed. Adam en Eva ontdekten eerst dat zij naakt waren na het eten van de vrucht. Hetgeen het SGP lid schrijft is dus niet waar. De mens kleedde zich
Citeer
Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde